fbpx

Team Ragde Charge

Kort fortalt

Team Ragde Charge

Team Ragde Eiendom (nå Team Ragde Charge) ble etablert i 2007 av Anders og Jørgen Aukland under navnet Team Xtra Personell, og har siden den gang tatt utallige seiere i Vasaloppet, Birkebeinerrennet, Marcialonga og andre store langløp. De har også vunnet lagkonkurransen i Visma Ski Classics syv ganger. For tre år siden tok Ragde Eiendom over hovedsponsoratet fra Santander. I løpet av disse årene har de tatt to gule trøyer ved Andreas Nygaard og vunnet lagkonkurransen i Visma Ski Classics en gang.Brødrene Aukland er

innen staking og er kjent for å pushe grenser. Tidligere i år satte Anders Aukland en nærmest uslåelig verdensrekord hvor han gikk 700 kilometer sammenhengene på ski.

Laget er kjent for å levere mer enn resultater i skiløypa. De har også et sterkt samfunnsengasjement og er en viktig bidragsyter for Right To Play og deres arbeid for barn i vanskeligstilte land.
Fra 2021/22-sesongen kommer laget til å gå under navnet Ragde Charge.

Nå bytter laget navn til Team Ragde Charge og blir dermed frontfigurer for Ragde-konsernets nye satsning på lading og grønn mobilitet.

Teamet 2021/2022

Andreas Nygaard

Oksen fra nord er en av de aller største stjernene i langløpssirkuset. Han har vunnet den gule trøyen to ganger og stått øverst på pallen i renn som Vasaloppet og Birkebeinerrennet. I starten av karrieren var han mest kjent for sine fryktinngytende spurtegenskaper, men de siste årene har han markert seg som en av de aller sterkeste uansett terreng. 

Last ned vCard

Anikken Gjerde Alnæs

Anikken har markert seg som en av Norges beste sprintere og har banket på verdenscupdøra ved flere anledninger. Hun har seiere i norgescup og Skandinavisk cup og en 8.plass fra verdenscupen i Dresden som sin beste plassering. Denne sesongen er målet å kjempe om den grønne trøya i Ski Classics.  

Funfact om Anikken: Har drevet med freestyle discojazz i flere år. 

 

Last ned vCard

Johan Hoel

Johan har markert seg som en av Norges mest lovende langrennsløpere i flere sesonger. Han har blant annet for vane å gå fort i sesongåpningen på Beitostølen. I 2019/20 -sesongen vant han Skandinavisk cup. Johan har allerede markert seg som en sterk langløper og har stått på pallen i Visma Ski Classics to ganger. Han har også en 3.plass fra 5-mila i NM i 2019. 

Funfact om Johan: Har drevet aktivt med skihopp. 

Last ned vCard

Marte Mæhlum Johansen

Marte ble av mange omtalt som Norges nye langrennsstjerne etter at hun ble juniorverdensmester både i 2016 og 2017. Etter et par tøffe sesonger satser hun på å reise kjerringa i Ski Classics denne vinteren. Målet er å være med å kjempe om fremskutte plasseringer og den rosa ungdomstrøya.

Last ned vCard

Kasper Staadas

Kasper har i mange år vært blant Norges aller raskeste sprintere. Senest i forrige sesong vant han to norgescuprenn. Han har også topplasseringer fra NM og verdenscup.  Nå har den lynraske Heming-gutten konvertert til langløp. Målet er å kjempe om seiere i massespurt og utvikle herden til å ta gul trøye om noen år. Se derfor opp for Kasper når det drar seg til i langløpene til vinteren!

Funfact om Kasper: Har kjørt mer traktor enn de fleste i oppveksten på familegården i Skiptvedt. 

Last ned vCard

Anders Aukland

Langrennsportens grand old man. Anders gikk sitt første verdenscuprenn i 1993 og har siden ikke sett seg tilbake.  Han har medaljer fra OL og VM og har vunnet alle de store klassikerne i langløpssirkuset. Selv om han nærmer seg 50 er han fortsatt blant de sterkeste i feltet.

Forrige vinter satte han en rekord som sannsynligvis kun han selv kan slå når han gikk verdens lengste skitur på hele 700 kilometer.

Funfact om Anders: Har NM gull og er nordisk mester i hundekjøring. 

Last ned vCard

Joar Thele

Gladgutten fra Flekkefjord har både EM og VM-gull i kajakk før han ble langrennsløper. Joar, også kjent som Thele-toget er en av Norges råeste motbakkeløpere og innehar Strava-rekorden på en rekke kjente fjelltopper. Joar gir alltid full gass og er ofte å se i brudd under Vasaloppet. Denne vinteren jakter han sin første pallplass i Ski Classics-sirkuset. 

Funfact om Joar: Har løpt okseløp i Pamplona

Last ned vCard

Marit Bjørgen

Tidenes vinterolympier trenger ingen nærmere beskrivelse. Marit har hele 8 OL-gull og enorme 114 verdenscupseiere på merittlisten. I 2018 la hun skiene på hyllen, men fant fort ut at hun savnet noe å trene mot. I comebacket som langløper gikk hun inn til en råsterk 2. plass i Vasaloppet. Foran sesongen 2021/22 satser hun for fullt sammen med Team Ragde Charge og blir å se i minst 5 av de største rennene i Visma Ski Classics.

Last ned vCard

Oskar Kardin

Lagets Svenske alibi er en av feltets aller sterkeste løpere. Forrige vinter tok han sin første seier i Visma Ski Classics etter at han gikk solo under iskalde La Diagonela i Engadin-dalen i Sveits. Oskar er kanskje en av de største favorittene til gul trøye denne sesongen. 

Last ned vCard

Karstein Johaug

Karstein har levert solide resultater i norgescup og skandinavisk cup gjennom flere år, men har kanskje for alvor funnet sitt kall i langløp. Han hadde delvis lagt opp når han kom inn i laget i fjor, men har tatt store steg og blir absolutt å regne med denne sesongen. Målsetningen er topp 10 i alle renn og pallen i ett. Han ønsker også å hjelpe laget til seiere i enkeltrenn. 

Last ned vCard
Sportssjef

Magnar Dalen

Lagets høvding eller Sports Director om du vil. Mens Anders er den langrennsløperen som har holdt på lengst, er Magnar den lederen med lengst erfaring. På merittlisten står det hele 8 OL og 14 VM. Det hele startet under OL i Calgary i 1988 hvor han var smøresjef for Sverige. Det året tok Gunde Svan gull på 5-mila og det svenske herrelaget gull på stafetten. Magnar er den som holder kontroll på alt fra logistikk, treningssamling, lagledermøter, løpermøter, smøre- og serviceteam. 

Funfact om Magnar: Snakker fire språk flytende. 

Last ned vCard
Manager

Jørgen Aukland

Jørgen er lagets manager og jobber med alt fra oppfølging av løpere, samlings-og treningsplaner og sponsorer. Som aktiv var det Jørgen som for alvor startet stakerevolusjonen. Han ble den første til å vinne Marcialonga på blanke ski og har en enormt lang merittliste bak seg uten smurning under skiene. Høydepunktene er fire seiere i Marcialonga og to i Vasaloppet. 

Last ned vCard